26 lipca, podczas Międzynarodowego Pikniku nad Wartą, który zorganizował Migrant Info Point, odbyły się kolejne urodziny Pippi. Z tej okazji przeczytaliśmy fragment książki Astrid Lindgren „Pippi Pończoszanka” i dowiedzieliśmy się co też wyprawiała Pippi w cyrku. Postanowiliśmy spróbować cyrkowych sztuczek. Było chodzenie z parasolką po linie, rzucanie woreczkami przez piracką linę. Była też strzelnica i trafianie do celu. Wszystkie konkurencje prezentowała wzorowo Ania przebrana za Pippi. Na zakończenie dzieci rysowały piękne portrety solenizantki ( także na balonach). Można było też rysować wszystko czego dusza zapragnie. Po każdej konkurencji Janek obdzielał wszystkich uśmiechniętymi buźkami – wiadomo, Pippi też lubiła częstować swoich gości. W tej nadwarciańskiej scenerii wszyscy dobrze się bawili.

patrz też na zdjęcia: link