Od środy 15lipca 2015 mamy nowego partnera. Jest nim Migrant Info Point www.migrant.poznan.pl/pl/. MIP wraz z Urzędem Miasta ukazuje wielokulturowość Poznania i płynące z niej korzyści poprzez kampanię "Wspólnie tworzymy jeden Poznań"- www.wspolny.poznan.pl. Na swojej stronie tak o sobie piszą: "E- Migrant Info Point jest wirtualnym miejscem, w którym cudzoziemiec może zasięgnąć informacji i porad na temat funkcjonowania w Poznaniu. Na stronie znajdziesz aktualne wiadomości na temat obowiązujących przepisów prawnych dotyczących cudzoziemców w Polsce, ale również życia codziennego w stolicy Wielkopolski. Serdecznie zapraszamy również do siedziby MIP."

Bardzo cieszymy się na tę współpracę. Poznamy nowych, ciekawych ludzi. Na pewno będziemy mieli dla nich atrakcyjne propozycje.